ཨོཾ་མ་ཎི་པ་དྨེ་ཧཱུྃ།

miércoles, 15 de mayo de 2013

Gira europea dels Monjos del Monestir de Gaden Shartse


Cinc monjos de la Universitat Monàstica de Gaden Shartse (situat a l'exili, al sud de l'Índia,) hi seran a la nostra seu, del 21 al 27 de maig, duent a terme una sèrie d'activitats, dins la Gira Europea que estan fent , L'objectiu d'aquests esdeveniments és divulgar l'art sagrat del Tibet i recollir fons per ajudar a millorar les condicions de vida al monestir de Gaden Shartse, on tracten de preservar la cultura i tradicions tibetanes.
La impossibilitat de rebre al Tibet una educació coherent amb el seu origen, donada la imposició de llengua i cultura xineses, obliga a molts nens i joves a exiliar-se al monestir. Aquest ofereix gratuïtament educació, alimentació hostalatge i facilita les necessitats de tots els estudiants, amb preferència cap als orfes i nens de famílies pobres.
La universitat monàstica de Gaden Shartse està registrada com un centre cultural i d'educació sense ànim de lucre. No rep fons ni suport de cap govern.


Programació prevista a la Fundació CASA del TIBET:
21 maig 20h
Inauguració del Mandala de Tara
Aportació: voluntària
Tara és la manifestació de la compassió de tots els Budes. Es diu que és una Bodhisatva que no solament concedeix als éssers tot el que necessiten, sinó que també és capaç d'aclarir les pors interns i externs.

El dimarts 21 de maig a les 20h es farà una cerimònia d'inauguració del Mandala de Tara. Després, cada dia, abans d'iniciar els treballs a les 10:30 i a les 17:30h, els monjos faran també una petita cerimònia. Nostres portes estaran obertes tots els dies, de les 10:30 a les 13:30h i de les 17:30 a les 20h, perquè pugueu seguir l'evolució d'aquest art sagrat i efímer. Només tancarem el diumenge 26.

La cultura d'Occident no té la tradició de construir mandales, així que us suggerim a tots - sigueu o no budistes - que no deixeu passar l'oportunitat d'assistir i participar d'un esdeveniment tan especial i auspiciós. Pels que no conegueu encara aquest art, us mostrem un vídeo de amb la construcció i dissolució del mandala del Buda de la Compassió realitzat a la nostra seu pels monjos del monestir de Sera.

23 maig 20h
Concert Cants Sagrats del Monestir de Gaden Shartse
Aportació: 10 euros (socis 5 euros)
El dijous 23 de maig a les 20h, els mateixos monjos ens oferiran una petita mostra dels Cants Sagrats del seu Monasteri de Gaden Shartse.
Per als budistes tibetans la música, els cants i les danses combinades amb el color i el moviment corporal constitueixen vehicles que condueixen a estats de consciència elevats, generant equilibri en l'activitat del cos i de la ment, que ajudan a eliminar el patiment i el dolor en tots els éssers que senten.
24 maig 20h
Iniciació de Zhambala
Aportació: 15 euros (10 euros socis)
El divendres 24 de maig a les 20h, els monjos faran l’INICIACIÓ DE ZHAMBALA, considerada la deïtat de la riquesa i l'abundància espiritual i material. ZHAMBALA va néixer per combatre la falta d'abundància i tots els patiments desencadenats per la pobresa espiritual i econòmica. La pràctica de Zambhala és molt efectiva per restaurar algun conflicte econòmic així com protegir els nostres béns actuals on la prosperitat beneficia el nostre desenvolupament espiritual.

Puja de Lluna Plena
25 maig a les 18h
Puja de Lluna Plena i continuació de la construcció del Mandala de Tara
Aportació: voluntària
Aquest dissabte, de les 10:30 a les 13:30h i de les 17:30 a les 20h, els monjos seguiran construint el Mandala de Tara i la Fundació CASA del TIBET estarà oberta per a tots els que vulguin assistir i a les 18h participaran de la PUJA DE LLUNA PLENA.

27 de maig a les 20h
Dissolució del Mandala de Tara
Aportació: voluntària
El mandala es dissoldrà el dilluns 27 de maig a les 20h, amb una cerimònia que simbolitza la impermanència de totes les coses. En acabar, es repartirà als assistents bossetes amb la sorra del mandala dissolt.

Astrologia tibetana, Pujas i cerimònies particulars per encàrrec
Aportació: voluntària
Del 21 al 27 de maig els monjos tenen disponibilitat per realitzar consultes astrològiques, cerimònies i Pujas particulars, prèvia reserva a Secretaria.
Les Pujas són oracions i benediccions que realitzen els monjos tibetans ancestralment amb la finalitat d'harmonitzar les energies de les llars i empreses. Les Pujas són acompanyades d'ofrenes als budes, Boddhisattvas i deïtats protectores amb l'objectiu de remoure tots els obstacles, negativitats i falta d'harmonia, potenciant la prosperitat i l'abundància de tots els membres que habiten o treballen en aquest lloc i millorant la convivència entre les persones.

BREU INFORMACIÓ SOBRE EL MONESTIR DE GADEN SHARTSE

     

Gaden Shartse, monestir guelugpa situat al sud de l'Índia (foto B&N)), a la regió de Karnataka, és una rèplica del monestir de Gaden Shartse del Tibet destruït pel règim xinès després de la invasió de 1959 (foto color.). El monestir acull una comunitat d'uns 1.500 monjos, de totes les edats -molts d'ells orfes- als quals se'ls proporciona allotjament, manutenció i ensenyaments de manera gratuïta.

Al Monestir es cursen tots els estudis que capaciten els monjos a assolir el grau de Gueshe Lharampa (l'honor acadèmic més alt permès en el sistema d'educació Guelugpa, equivalent al grau de doctor en Filosofia Budista segons la Universitat Índia).

Encara que els monjos intenten aprovisionar-se  dels queviures dels seus propis cultius, depenen en gran mesura de les donacions rebudes, no només per a l'alimentació sinó també pel que fa a qüestions sanitàries. Per aquest motiu, el Monestir agraeix enormement qualsevol donació que ajudi a millorar les condicions de vida de la comunitat.

Més informació del monestir (en anglès): http://www.gadenshartse.net

No hay comentarios:

Publicar un comentario